Ай Еф Джи Лизинг/IFG Leasing

www.ifgleasing.eu

понеделник, 26 август 2013 г.

8 неща, които да НЕ правите всеки ден



За ваше собствено добро е. Изчистете тези неща от деня си и ще видите колко много ще спечелите откъм продуктивност – и щастие.
Ако списъците с неща за вършене са ви полезни, знаете колко положителни неща печелите от тях – по-ясни цели, по-добра продуктивност, по-добри взаимоотношения и житейски баланс. Има обаче няколко точки, които трябва да добавите в списъка с нещата, които не трябва да правите:
1. Не си гледайте телефона, докато говорите с някого
Спрете да си проверявате телефона. Той няма да забележи, ако не му обръщате внимание. Другите хора... те забелязват. И ги боли.
2. Не правете няколко неща наведнъж по време на среща
Ще се изумите колко може да научите – както за темата на срещата, така и за присъстващите на нея хора – ако спрете да се занимавате с няколко неща едновременно и започнете да внимавате. Ще откриете тайни планове и намерения, ще забележите нови възможности и ще намерите начин да станете незаменими за важните личности. Ще бъдете и единственият, който постига успех на няколко нива едновременно.
3. Не мислете за хората, които нямат влияние върху живота ви
Повярвайте, населението на планетата Кардашян си е добре и без вас.
Но вашето семейство, приятели, служители – всички хора, които са наистина важни за вас – не са. Дайте им времето и вниманието си. Защото те са тези, които го заслужават.
4. Не използвайте много аларми
Не е нужно да знаете, че сте получили имейл в мига, когато това се случи. Или есемес. Или туит. Или каквото и да е друго, което идва в телефона или на компютъра ви. Ако нещо е достатъчно важно, че да го правите, значи е достатъчно важно и да го правите без прекъсвания. Фокусирайте се напълно върху непосредствената си задача. После, по определен от вас самите график (а не от някой друг), вдигнете глава, за да видите какво става наоколо. После веднага се върнете към работата си. Да се фокусирате върху това, което правите самите вие, е много по-важно от вниманието към делата на другите. Те могат да почакат. А вие и онова, което е важно за вас, не можете.
5. Не позволявайте на миналото да диктува бъдещето
Грешките са нещо ценно. Учете се от тях. После ги оставете на миналото.
Когато нещо се обърка, превърнете го във възможност да научите нещо ново – най-вече за себе си. Когато нещо се обърка за някой друг, превърнете го във възможност да бъдете достойни, опрощаващи и разбиращи хора. Миналото е просто тренировка. То със сигурност е там, за да ви информира, но в никакъв случай не и за да ви определя – освен ако не му позволите.
6. Не чакайте, докато сте сигурни, че ще успеете
Никога няма как да бъдете сигурни, че ще успеете в някакво ново начинание. Можете обаче да бъдете сигурни, че ще дадете всичко от себе си.
И винаги можете да бъдете сигурни, че ще опитате отново, ако се провалите.
Престанете да чакате. Имате много по-малко за губене, отколкото си мислите, а печалбите са неизмерими.
7. Не говорете зад гърба на другите
Прекарвайте времето си в продуктивни разговори. Ще свършите много повече – и ще спечелите много по-голямо уважение.
8. Не казвайте „да”, когато мислите „не”
Много е трудно да откажеш на молба от приятел, колега или клиент. Рядко обаче отказът носи толкова страшни резултати, колкото очаквате. Когато казвате „не”, поне се чувствате зле само за малко. Ако обаче кажете „да” на нещо, което не желаете, ще се чувствате зле много по-дълго – или поне толкова, колкото е необходимо, за да свършите онова, което така или иначе не сте искали да правите. 


Уеб сайт: https://ifgleasing.eu/
Телефон: 0700 19 120
 

Няма коментари:

Публикуване на коментар