Ай Еф Джи Лизинг/IFG Leasing

www.ifgleasing.eu

понеделник, 19 август 2013 г.

15 прозрения на Бил Клинтън




                                                                                                   
Един от най-противоречивите, дори скандални, но и един от най-популярните и обичани американски президенти - Бил Клинтън, днес навършва 67 години. 
През дългата си кариера политикът е казал доста интересни неща, имал е доста задълбочени прозрения, свързани с тежките световни кризи, на които е бил свидетел и в които е бил пряк участник. Неслучайно днес Клинтън е един от най-търсените и уважавани лектори не само в САЩ, но и в целия свят - той умее да използва словото виртуозно, за да накара публиката си да му повярва и да се замисли. 
Ето и едни от  най-популярни цитати на Бил Клинтън:
1. „Да бъдеш президент е като да бъдеш шеф на гробище – под теб има много хора и никой не те слуша.”
2. „Човек може да си помисли, че той се бори за поста на Първа дама!” – по повод критиките на Джордж Буш към Хилари Клинтън
3. „Всички се справяме по-добре, когато работим заедно. Различията между нас имат значение, но по-важна е общата ни човечност.”
4. „Научих много от историите, които ми разказваха чичо ми, лелите, бабите и дядовците ми – че никой не е съвършен, но повечето хора са добри; че не можеш да съдиш за хората по най-силните или най-слабите им мигове; че суровата преценка ни прави лицемери; че голяма част от живота се състои в това просто да се явиш на място и да стискаш зъби; че смехът често е най-добрият – а понякога и единственият възможен – отговор на болката.”
5. „Когато спомените ни станат повече от мечтите – значи сме остарели.”
6. „Ако живеете достатъчно дълго, ще направите немалко грешки. Но ако се поучите от тях, ще се превърнете в по-добър човек. Важно е не как проблемите ви се отразяват, а как вие подхождате към тях. Най важното от всичко е: никога не се предавайте, никога не се предавайте, никога не се предавайте.”
7. „Истинските различия в днешния свят не са между евреите и арабите; нито между протестантите и католиците; нито между мюсюлманите, хърватите и сърбите. Истинската пропаст е тази между хората, които искат мир и онези, които желаят да го разрушат. Между онези, които гледат към бъдещето и онези, които са се вкопчили в миналото. Между онези, които отварят прегръдките си и онези, които стискат юмруци.”
8. „Не можем да изградим собственото си бъдеще, без да помогнем на другите да построят своето.”
9. „Човекът е нещо повече от сбора на нещата, на които е способен.”
10. „Може да сложите крила на прасето, но то няма да стане орел!”
11. „Ако единият кандидат апелира към страховете ви, а другият – към надеждите ви, гласувайте за този, който иска да мислите и да се надявате.”
12. „Америка е практична страна. Имаме идеали, имаме и философия. Проблемът с всяка идеология обаче е, че тя дава отговори, преди да сте проучили доказателствата.”
13. „Ако не успеем, рискуваме да се провалим.”
14. „Не вярвам, че можем да поправим основната тъкан на обществото, докато хората, които искат да работят, не получат тази възможност. Работата организира живота. Тя му дава структура и дисциплина.”
15. „Бъдещето не е наследство. То е възможност и задължение.” 



Уеб сайт: https://ifgleasing.eu/
Телефон: 0700 19 120




Няма коментари:

Публикуване на коментар