Ай Еф Джи Лизинг/IFG Leasing

www.ifgleasing.eu

петък, 29 март 2013 г.

ОИСР предвижда по – силен световен растеж

                                         



 Според международна организация развитите икономики ще имат по – силен растеж през тази година, но възстановяването на Европа ще продължи да е бавно
    Организацията за икономическо съдействие и развитие ( ОИСР ) предвижда по – силен растеж в САЩ, Япония и Германия. Но изрази опасения за възстановяването на Европа. Според нея управниците  трябва да продължат да  използват специални мерки, за да предизвикат икономически растеж. Като цяло, ОИСР предвижда среден годишен растеж с 2.4 % сред седемте най – големи икономики в първата четвърт на годината. Това предполага възстановяване спрямо последните три месеца на 2012 година, когато водещите икономики се свиха със средно 0.5 %. Но организацията описва противоречива картинка в Европа, където се очаква растежа на Германия да е силен, докато Франция и Италия останат в рецесия поне до втората четвъртина на годината. Според ОИСР все още е рано правителствата да обмислят спиране на методите за стимулиране на икономиката, които са насочени към предизвикване на растеж.
    Организацията приветства скорошните политически действия на Япония насочени към борбата с дефлацията и засилване на растежа.

Линк към новината : http://www.bbc.co.uk/news/business-21966361

Няма коментари:

Публикуване на коментар