Ай Еф Джи Лизинг/IFG Leasing

www.ifgleasing.eu

понеделник, 25 февруари 2013 г.

Как убиваме времето си на работното място



С какво служителите разнообразяват работния ден, за да минава по-бързо
Новите технологии и комуникациите може би не са толкова добър приятел на човека, колкото си мислим всички. Изглежда много служители определят именно засилените комуникационни връзки като най-големия убиец на работното им време. Резултатите са от ново проучване, обхванало повече от 600 работника. По-голяма част от участниците са хора, имащи свой малък бизнес, хора със свободни професии или други специалисти.
Най-големият враг по време на работа се оказват имейлите. Повече от 30% от служителите прекарват между един и два часа на ден в писане и отговаряне на съобщения по електронната поща. Интересен факт е, че това не е първият път, в който имейлите са сочени за убиец номер едно на работното време. Комуникацията чрез електронни съобщения получава „приза“ за втора поредна година.
 
Eто и останалата част от списъка с дейностите, които отнемат най-много работно време:
- Сърфиране в интернет. 27% от хората прекарват между един и два часа на ден, сърфирайки в интернет.
- Гледане на телевизия. 26% от служителите отделят между един и два часа на ден, за да седят пред телевизора, ако има такъв на работното им място (например магазинерите и т.н.)
- Отлагане. 19% от хората губят между един и два часа всекидневно в отлагане на работата за по-късно.
- Срещи. 18% от служителите прекарват между един и два часа на ден в срещи с партньори и клиенти.


2 коментара:

  1. Тази статия казва истината за загубата на време, пишейки имейли, но за съжаление в днешно време това е начинът съобщението да достига до повече от един потребител,безплатно е и всички използват имейл комункицаията и за получаване на различни документи....

    ОтговорИзтриване
  2. Писането на имейли, ми се струва че не е толкова загубено време, все пак по този начин вършим нашата работа, изпълняваме нашите задачи..... Но гледането на телевизия по време на работа е доста, доста качествено и безмислено губене на работно време.....

    ОтговорИзтриване