Ай Еф Джи Лизинг/IFG Leasing

www.ifgleasing.eu

сряда, 13 февруари 2013 г.

Жени и пари


Няма значение колко пари изкарвате, винаги има вариант да живеете по-добре, отколкото го правите в действителност.
Сигурно ви се е случвало десетки пъти да се чувствате отегчени от оплакванията на приятелки и роднини от лошото състояние на техните финансови дела. Ясно е, че всеки мечтае да може да си позволи екзотична ваканция на някой далечен остров, но малцина са тези, които биха похарчили всичките си спестявания за осъществяване на тази мечта. (Което е и неразумно!)
Факт е, обаче, че жените не обичат да говорят за пари, нито да се оправят с авоарите си сами. Все се съветват с мъжете си за това как да харчат парите си и се стараят да помагат в издръжката на домакинството. Дамите се притесняват, когато печелят повече от мъжете си, а в същото време съпрузите им ги корят, че харчат излишно много. И какво става – един омагьосан кръг. Хем жените се страхуват да харчат, хем половинките им ги обвиняват, че правят прекалено много разходи. Може би е време всяка дама да поеме контрола над приходите си и сама да си определи дългосрочни цели за това как да разполага с тях (дори и да има семейство). Ако искате нов автомобил и можете да изплащате лизинга – какво ви спира? Това си е една напълно постижима цел, само ви трябва смелост. Заделете част от заплатата си и се лишете от част от излишните си разходи. Естествено - животът е пълен с изненади (и съкращенията са част от тях), така че трябва да помислите и за това. Измислете си „спасителен план" за всеки случай. Добре е да разполагате с "фонд за черни дни ", който да ви даде свободата да се измъкнете от финансова каша без да влизате в заеми. Ако можете да си го позволите заделяйте по 10% от заплатата си за този фонд всеки месец.

2 коментара:

  1. Аз мога да кажа, че се съветвам, но в рамките на допустимото. Никога не ми е казвано как да разпределям приходите си. Та те са си мои хаха...А колкото до сметки, естествено, че ще помагам...в това няма нищо срамно пък и плюс това, така се чувствам полезна. Това мислене, че само мъжете трябва да плащат всичко е в главите на примадоните, които гледат само как да измъкнат повече и да и похарчат за глупости....

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Абсолютно съм съгласна за помощта за домакинските разходи, че трябва да се взема участие! И определено споделям мнението ти, че жените чакащи мъжът всичко да плаща може да се категоризират, като примадони! А що се отнася до приходите, който аз си изкарвам определено мога да си ги разпределям и не се съветвам и не лутам и чудя дали това е удачно или не.... :) мога да си вземам сама решенията, къде, колко и как да похарча от изкараните мой пари.....:)))))

      Изтриване