Ай Еф Джи Лизинг/IFG Leasing

www.ifgleasing.eu

петък, 15 февруари 2013 г.

Семейство и финанси




Съществуват хиляди шеги за жени, омъжили се заради парите. Но в тях има истина. Жената се нуждае съпругът й да получава достатъчно пари, за да я издържа. Представителките на нежния пол имат правото да очакват от съпрузите си да ги осигурят финансово, тъй като Бог е наредил мъжът да изхранва семейството. Много жени днес работят извън дома си. Те заявяват, че имат нужда от това и желаят да направят кариера, за да бъдат щастливи. Но има и такива, които не желаят да работят, особено когато бъдат принудени да вършат това, за да покриват основните си разходи. Някои жени работят само за да са „като другите". Много от тези двойки имат стандарт на живот, по-висок от необходимото им, за да бъдат щастливи.  Ако този стандарт бъде занижен и включва по-малък, но удобен дом, съпругът щеше да бъде у дома повече време и не би се налагало съпругата да работи тогава, когато трябва да възпитава децата си. Жените трябва да бъдат свободни да избират професията си, ако желаят това. Но и да зависят от съпрузите си и заплатата им, за да покриват основните си разходи. Мъжете трябва да разберат, че нуждата на жената от финансова сигурност извира дълбоко от душата й и е тясно свързана с уважението, което тя проявява към съпруга си. Мъжът няма тази нужда. Той намира удовлетворение в осигуряването на финансовите нужди на семейството. Някои мъже негодуват или се чувстват застрашени, когато жените им работят, особено щом печелят повече от тях. Мъжът иска да знае, че той е единственият, осигуряващ издръжката на семейството. Независимо от способността й да печели, жената обикновено иска съпругът й да изкарва достатъчно, за да я издържа и да се грижи за нея и смята, че не е редно тя да го издържа. Помислете от какво се нуждаете наистина, а не какво искате. Нещата, които искаме и от които нямаме нужда, могат да се превърнат в най-лошите ни врагове. Мъжете понякога работят така, че вместо семейно щастие носят стрес и дисхармония. Някои от тях наивно смятат, че след като работят усърдно, за да спечелят повече и за да осигурят по-висок стандарт на семейството си, печелят любовта на съпругите си. Но щом жената се почувства отхвърлена, разбирайки, че той поставя на първо място богатството и работата, у нея се надигат чувства на негодувание. Понякога за мъжете е трудно да отделят време за семействата си. Те са заети с работата, със задълженията си в църквата, с различни отговорности и хобита. Има моменти, когато предпочитат да работят вместо да се приберат у дома, тъй като това задоволява тяхното его.
Всеки мъж трябва да подреди приоритетите си. Ако са нужни промени, сега е времето. Годините минават. Децата растат. Познават ли ви те или ви приемат като човек, който само преспива у дома от време на време? Пренебрегната ли се чувства съпругата ви? Ако не направите промяна, един ден може да се събудите и да разберете, че децата ви са пораснали и жена ви си е отишла. Няма да имате възможност да направите нищо, за да ги върнете обратно.

1 коментар:

  1. Да изкажа и моето мнение по въпроса: Първо този тип жени, който се омъжват не за човека, а за финансовите му възможности не бих искала да ги коментирам! Меко казано имам "алергия" от този тип! Второ определено съм на мнение, че жената дали ще работи или не, решението изцяло трябва да е нейно. Лично аз смятам, че днешните дами са доста еманципирани и равнопоставени на мъжете. Страхотно би било да влизат пари в семейството и от двете страни и не е нужно мъжът да се потиска, ако любимата му жена в даден момент изкарва малко повече пари. :) Не мислите ли?

    ОтговорИзтриване