Ай Еф Джи Лизинг/IFG Leasing

www.ifgleasing.eu

сряда, 28 август 2013 г.

Има ли специално време за пиене на кафе?




Кога е най-подходящият момент да изпием чаша кафе? Повечето хора се зареждат с горещата напитка веднага, след като станат от леглото. Според учени обаче това не е най-добрата тактика. Оказва се, че сутрешното кафе не е за препоръчване, ако човек иска да е бодър цял ден.
Сутрин наистина сме позаспали и разсеяни, но всъщност организмът ни разполага с най-много енергия. Медиците препоръчват тя да бъде подкрепена с лека закуска, включваща ядки, плодове и млечни продукти, вместо с кафе. Според британските специалисти най-подходящото време за кафето е в 14 часа.По обед човек се уморява, а концентрацията намалява. Точно затова организмът приема кофеина много добре по това време.
Кофеинът ни ободрява основно с това, че активира неврони на главния мозък. В резултат се подобрява настроението, паметта, повишава се бързината на реакциите, засилват се познавателните функции на мозъка.
Кафето е чудесно и за здравето ни, стига да го консумираме умерено. То е богат естествен източник на антиоксиданти, които нeутрализират свободните радикали при обмяната на веществата. Свободните радикали са част от естествените процеси в организма, които възникват вследствие на клетъчния метаболизъм и чието естествено ниво може да бъде повишено под влияние на външни процеси като цигарения дим, инфекции, замърсявания, UV слънчеви лъчи.
Натрупването на свободни радикали води до преждевременно стареене и болести, сред които някои видове рак, сърдечносъдови заболявания и др. Кафето намалява опасността от развитие на цироза на черния дроб при консумиращите алкохол. Консумиращите кафе по-рядко се сблъскват с болестта на Паркинсон. Добре изпечените зърна кафе могат дори да унищожат бактерията Streptococcus mutans, която предизвиква кариес.

Уеб сайт: https://ifgleasing.eu/
Телефон: 0700 19 120



Няма коментари:

Публикуване на коментар