Ай Еф Джи Лизинг/IFG Leasing

www.ifgleasing.eu

сряда, 27 февруари 2013 г.

Как да превърнеш избора си в ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР!

Когато трябва да се вземе решение трябва да сме наясно, че нашето решение има предимства и недостатъци. Изборът на възможност означава да  приемем силните и слабите страни. За целта може да разчитаме на някоя от следните стратегии:
Следвайте правилото за един ден: Когато трябва да вземем решение, максималното време, което можем да отделим за него трябва да бъде не повече от 24 часа, защото ако трае повече, вземането на решение става все по-трудно!
Използвайте метафори: Поставяйки проблемите си в метафоричен контекст, може да се намерят нови гледни точки и да изпъкнат нови възможности и предимства  в тях.
Не забравяйте, кои са приоритети ви: Само тогава ще вземем най-правилното решение и по този начин ще осъществим целите си. Процесът на вземане на решение ще бъде по-лесен, когато имаме ясна основна идея за това, какви са целите ни.
Изберете си възможност и се придържайте неотлъчно към нея: Насочваме всичките си  усилия в постигане на резултатите, към които се стремим.
Не си давайте втори шанс за преосмисляне: Ако мислим върху опциите, които не сме избрали, тогава не влагаме целия си потенциал, за да мислим върху избора, който сме направили. Трябва да направим всичко по силите си за да превърнем взетото решение в ПРАВЛНОТО РЕШЕНИЕ.
Проблемът за повечето хора е, че те продължават да претеглят възможностите и да избират алтернативи, докато стане твърде късно и след като са направили своя избор. Също така, голям е броят и на хората, които отлагат вземането на решения, защото се страхуват да не направят погрешния избор, това е основния страх при избор (страхът от погрешно направен избор). В крайна сметка трябва да осъзнаем, че успехът на всяко решение не зависи от избора на “правилната опция”, той зависи от способността ни да превърнем своя избор, в правилния избор.

1 коментар:

  1. На мнение съм, че колкото повече се отлага вземането на едно решение, много по-трудно се решава то! Много възможно е да НЕ направим ПРАВИЛНИЯ ИЗБОР!

    ОтговорИзтриване