Ай Еф Джи Лизинг/IFG Leasing

www.ifgleasing.eu

четвъртък, 21 март 2013 г.

Провинцията привлича чуждия бизнес



Големите компании от Западна и Централна Европа продължават да проявяват интерес към балканския регион, който е възможна дестинация за изнасяне на производствените им дейности. Това, с което се сблъскват в България, обаче, е неяснотата от изхода на изборите и от амортизирания сграден фонд в сегмента индустриални бази, който преобладава на пазара.
Мнението на консултантската компания в сферата на недвижимите имоти Colliers. Според експертите, на пазара у нас преобладава такъв сграден фонд, който не отговаря на изискванията на наемателите, които търсят по-ниски оперативни разходи, когато оглеждат офис за наемане.
От друга страна благоприятното географско положение на България, членството на страната в Европейския съюз и наличието на квалифицирана и свободна работна ръка са предимства, които поддържат интереса на големите международни компании съм страната. Атрактивни за тях са населените места извън София, които предлагат и по-ниски производствени разходи. Поради високите нива на безработица, в някои райони на страната данък печалба не се заплаща, което ги прави особено атрактивни за чуждите инвеститори, става ясно от анализа на Colliers.

2 коментара:

  1. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  2. България с прекрасното си географско разположение и за съжаление с ниско платената работна ръка е чудесна дестинация за чуждите фирми и техния бизнес! Иии да не забравяме още едно голямо предимство - България е член на Еропейския съюз....

    ОтговорИзтриване